Jdi na obsah Jdi na menu

Obrazek


Na chuťovky potřebujeme:

rohlíky nebo toustový chléb
10 dkg šunky - nejlépe tenké plátky
10 dkg plátkového sýra
1 balíček sardelových filetů
2 větší feferonky
1 - 2 nožičky dunajské nebo jiné pikantní klobásy
kyselé okurky
sýrovo-česnekovou pomazánku , na ní potřebujeme strouhaný sýr /podle chuti/, balíček měkkého tučného tvarohu, 2 stroužky česneku a asi 2 - 3 lžíce majonézy a kousek na velmi jemno nakrájené cibule.

Z rohlíků nakrájíme kolečka  /cca 50 ks/. Chceme-li mít kolečka pravidelná, vykrájíme je kulatým vykrajovátkem z toustového chleba. Okrojky toustového chleba můžeme nechat usušit a zpracovat například na strouhánku. Z jednoho plátku vykrojíme menším vykrajovátkem 4 plátky.

Dále si připravíme  šunková kolečka. Opět vykrájíme z plátků šunky kolečka, a to stejně velkým vykrajovátkem jakým jsme vykrajovali podkladová kolečka z pečiva. Z plátkoé sýra připravíme sýrová kolečka, ty však vykrajovátkem o velikost menším.  Na tenké plátky nakrájíme kolečka z dunajské nebo jiné, pikantní, paprikové klobásy. Kolečka si nakrájíme také z kyselé okurky. Budeme potřebovat ještě na malé kousíčky nákrájené sardelové filety a červenou feferonku. Tu také nakrájíme na malé kousíčky, ale alespoň tak velké, abychom napíchli na párátko.

Předem si připravíme také pomazánku. Smícháme měkky tvaroh, strouhaný sýr, najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Jemně osolíme a trochu opepříme. Na závěr zatřeme majonézu.

Pomazánkou namažeme připravená kolečka z rohlíku nebo z toustového chleba, na pomazánku položíme kolečko šunky, kolečko sýra, kolečko klobásy a kolečko kyselé okurky. Propíchneme párátkem, na které jsme si napíchli kousek sardelky a kousek feferonky.

Jednohubky jsou velmi pikantní, pálivé a velmi dobré k pivu i vínu.


Dobrou chuť


 

Obrazek




 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář