Jdi na obsah Jdi na menu

Špenátoví šneci

Obrazek


Určitě to také znáte, čekáme návštěvu nebo pořádáme rodinnou oslavu a lámeme si hlavu, co originálního, rychlého a dobrého připravit. Zde jeden tip na originální a rychlé chuťovky. Celý postup ve fotografiích v galerii zde.
Co potřebujeme:
1   balíček listového těsta
100 g  plísňového sýra niva
100 g  anglické slaniny
listový špenát  /z balení Bonduelle 2 kostky/ Obrazek
1 vejce (na potření)
trochu strouhaného tvrdého sýra na posypání




Nejdříve si připravíme špenát. Na kousku másla zpěníme cibulku. Přidáme dvě klidně ještě i zmrzlé kostky listového španátu a necháme na mísrném ohni  rozmrazit. Když se kostky rozpustí a listy se oddělí, osolíme, opepříme, přidáme stroužek lisovaného česneku  /ne moc velký/ dobře promícháme a necháme chvilku podusit. Na závěr přidáme 2 lžíce smetany /nebo mléka/. Necháme vychladnout.

Z listového těsta vyválíme placku silnou cca 2-3 mm. Na ni rozprostřeme vychladlý špenát .Obrazek








posypeme strouhanou nivou a anglickou slaninou
Obrazek







a stočíme do rolády.
Obrazek







z uvedeného množství připravíme 2 roládičky, které necháme cca 20 minut ztuhnout v lednici.
Obrazek







Poté vyjmeme a krájíme asi 1 cm široké kroužky,
Obrazek







které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Na závěr potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme najemno strouhaným tvrdým  sýrem
Obrazek






Pečeme zhruba 25 minut

Obrazek







Dobrou chuť


Obrazek


---- *** ----


 
 

Náhledy fotografií ze složky Špenátoví šneci

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nikola - konzumace

18. 5. 2011 14:16

Jsou šneci chutní i den po připravení nebo doporučujete je sníst hned? Nebudu mít čas v den oslavy cokoli připravovat :(

Jitka - Re: konzumace

18. 5. 2011 17:35

Šneci jsou z listového těsta, takže jsou nejlepší jíst hned po upečení. Do druhého dne samozřejmě vydrží /vydrží několik dnů/, ale těsto již není tak křehké a křupavé, trochu zvlhne. Pokud s tím počítáte a není to pro Vás zásadní překážka, lze napéct třeba v pátek večer na sobotní oslavu :-)