Jdi na obsah Jdi na menu

Mikulášská perníková lízátka

3. 12. 2009
Lízátka připravíte tak, že při pečení vánočních perníčků si vykrojíte také velká kola . Pokud nemáte tak velké vykrajovátko, použijete hrnek o vetším průměru, případně vykrojíte podle šablony z tvrdého papíru. Z jedné strany kruhu lehce vtlačíte dřevěné držátko. Koupí se například v modelářských potřebách a naštípe se kleštěmi na potřebnou délku - asi 18 cm. Vmáčneme jen lehce do těsta, abychom neprotrhli na druhé straně. Malým prožkem těsta přelepíme ze strany "lícové". Upečeme v troubě spolu s perníčky /cca 18 minut/. Po vychladnutí potřeme čokoládovou polevou a navrch zdobíme podle fantazie. Například lentilkami, oříšky, kandovaným ovocem, barevným želé. Já jsem si připravila z falešného marcipánu /mléčné hmoty/ hlavičky čertů.

Když je poleva zcela ztuhlá, zabalíme do celofánu nebo průhledné potravinové folie a ozdobíme mašličkou

Obrazek


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář