Jdi na obsah Jdi na menu

13. 12. 2012

 

bílé kokosové koule Rafaello

 

 

Suroviny:    250 g moučkového cukru,

                 250 g másla

                 100 ml vody

                 1 vanilkový cukr

                 120 g mletého kokosu,

                 250 g sušeného mléka /polotučného - modré/

                 loupané mandle

                 mletý kokos na obalení



Postup: Cukr a nakrájené máslo dáme (spolu s vodou) do misky ve a necháme ve vodní lázni rozpustit. Směs necháme vychladnout na pokojovou teplotu a poté přidáme postupně sušené mléko  a strouhaný kokos. Zpracujeme v tuhou, avšak tvárnou hmotu. Dáme do chladna /lednice/ na 2 - 3 hodiny ztuhnout. Ze ztuhlé hmoty pak tvoříme kuličky. Do každé z nich zabalíme oloupanou mandli a obalíme v kokosové moučce. Dáme do papírových košíčků. Můžeme dozdobit podle fantazie například předem vytvořenými ozdobami z čokolády, marcipánu, mléčné hmoty nebo jiné cukrářské modelovací hmoty.

 

vánoční cukroví- bílé koule rafaello  vánoční cukroví_rafaello koulevánoční cukroví- bílé koule rafaellovánoční cukroví_rafaello koule

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář